Produkter
i säsong just nu
|
|
|

|
Aktuella varor i säsong just nu är: morot, kålrot,
palsternacka, rödbeta, rotselleri, grönkål, vitkål, blomkål,
broccoli, clementin, apelsin, grapefrukt, citron och svenskt
äpple.
|
|
Snöoväder
Vi har en del problem med transporter från Europa på grund av snöoväder.
Vissa ankomster blir dessvärre stående i snön eller försenade på
grund av vädret.
|
|
|
Jordgubbar
På grund av dåligt väder kan det dessvärre bli dålig tillgång på
jordgubbarna inför alla hjärtans dag. Tänk på att det finns andra
bär och druvor som uppskattas lika mycket!
|
|
|
Senses är produkter med säsongens bästa
smak, varsamt plockat och noggrannt
utvalt. Just nu har vi druvor, clementiner, apelsiner, mango och
avokado hemma.
Senses druva Sable Seedless: en
fantastisk druva som är lätt att göra exponeringar av i kundvarvet
och locka kunderna till impulsköp. Ta möjligheten och duka upp ett
bord med druvor och smakprover till dina kunder.
Senses Clementiner Tango: en clementin
som har ett silkeslent skal, en härlig doft och saftigt, kärnfritt
fruktkött. Smaken är en perfekt balans mellan frisk syra och härlig
sötma.
Senses Apelsin: en
stor apelsin som ger en fin premium känsla
i citrusavdelningen. Sorten är Navel och är en lättskalad apelsin
som klyftar sig bra och med hög sötma.
Senses Mango: säsongens
bästa mango kommer just nu från Brasilien. Här är vädret idealiskt
för att odla mango, med många varma soltimmar. Det gör att mangon
får en oemotståndlig sötma och en mycket god smak.
Senses Avokado: en
lite större avokado som är frammogen och ätmogen. Senses avokado är av sorten Hass
som är en av de mest odlade avokadosorterna i världen. Den höga
kvalitén och goda smaken har gjort den till en favorit.
|
|
|
|
Chef's Cut - Enastående mix
|
|
|
|

|
Öppna - ugnsrosta - salta - olja - ät!
|
|
Extra
krydda till alla hjärtans dag
|
|
|
Friterade potatisbollar
med jalapenodippa
Det kan tyckas
lite krångligt men det är enkelt och bli riktigt smarrigt.
Bollarna vänds
i ägg två gånger för att pankoströbrödet
verkligen ska
fastna så bollarna
blir riktigt krispiga när det friteras.
Du behöver
• 10 medelstora potatisar, mjöliga
• Salt
• 3/4 dl vetemjöl
• 1 ägg
Panering
• 2 ägg, uppvispat
• 2 dl vetemjöl
• 1 dl panko ströbröd
• ca 1 l neutral rapsolja
Jalapenodip
• 1-2 jalapeno, urkärnade
• ½ dl gräddfil
• 2 dl färskost, 200 g
• 1 lime, saften
• 1-2 vitlöksklyftor
• Salt
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet, låt
svalna något och pressa potatisen i en potatispress. Blanda
potatisen med vetemjölet och ägget. Salta och peppra. Rulla till
bollar, som en 5-krona i diameter.
Vispa äggen med gaffel. Doppa potatiskroketterna först i äggen,
sedan i vetemjöl, sedan en gång till i äggen och sist i panko. Hetta upp olja i en gryta till ca 170
grader. Fritera tills de är gyllenbruna och krispiga, vänd så de
får en jämn och fin färg och låt rinna av på hushållspapper. Kom
ihåg att ha ett lock i närheten under tiden du friterar Jalapenodip: Mixa alla ingredienser, börja med
en jalapeno för att kolla av styrkan.
Servera de varma potatisbollarna direkt
tillsammans med jalapenodippen, gärna med
några extra limeklyftor.
|
|
|
* Kostministeriet är ett
initiativ från Total Produce Nordic. Kostministeriet
vill med humor och värme få svenska folket att äta mer frukt och
grönsaker.
|
|
|
|
|
|