Mars månad innebär vårens riktiga
intåg! Dagarna blir ljusare i rask takt och vårdagsjämningen
infaller. Det innebär även säsong för årets första primörer, att påsken
väntar runt hörnet och massa roliga temadagar med goda recept
däremellan. Trevlig läsning!
Produkter
i säsong just nu
Aktuella varor i säsong just nu är: färskpotatis,
kålrot, palsternacka, pumpa Butternut och
pumpa Muscat, knipplök, salladslök, spetskål, vitkål, grönkål,
apelsiner, blodapelsiner, svenska äpplen och clementiner.
Statusuppdatering
Italienska
primörer - säsongens första!
Vårens första primörer från Italien - knipplök och salladslök - är
här. Vårda dem väl! Även buntlöken samt ramslöken är på plats. Mer
om sistnämnda nedan.
Ramslök
Just nu har vi fin ramslök hemma från Italien. Den svenska finns
det fortfarande väldigt lite av men vi förväntas få in små volymer
på måndag vecka 11.
Roscofflöken
Vi har också äran att presentera Roscoff-löken
till sortimentet. Lökarnas Rolls-Royce ska användas som
huvudingrediens. Exempelvis som bas i löksoppa eller bakade i ugn
med smör eller olivolja.
Snowball melon
Ljusare dagar innebär att meloner blir alltmer efterfrågade och nu
börjar säsongen för denna söta melon med smak av honung och päron.
Går bra att äta som den är eller att ha i en för-somrig
sallad.
Kryddor i storkruka
Med vårens ankomst är det också dags att börja tänka på uteväxterna. Från måndag vecka 11 går det att
beställa hem både rosmarin och timjan direkt från Italien. Passar
utmärkt att plantera i både krukor eller direkt i jord.
Ny design
och tillökning i sortimentet
Nu har våra juicer, smoothies och shots
fått ny design och vi har även en tillökning i sortimentet. Säg
hej till vår nya smoothie: Mango
Passion!
En färsk kallpressad smoothie
gjord på söt och solmogen mango där passionsfrukten ger
syrlighet.
Information om alla juicer, shots
och smoothies hittar ni nedan.
Ni har väl inte missat att Chef´s
Cuts populära småblad finns i mindre förpackingar?
Perfekt för dig som inte behöver så mycket eller som tycker det
räcker med topping på exempelvis din
spaghetti och köttfärssås!
Matlådans
dag 23 mars
Matlådans dag är värd att fira. Även om många sitter hemma och
arbetar är det fortfarande lika aktuellt med matlådor. Är du trött
på din plastmatlåda? Återanvänd en glasburk och lägg maten där istället!
Våffeldagen
den 25 mars
Snart är det dags för våffeldagen och det finns massor med
variationer på våfflor. Har ni provat en matig spenatvåffla med lax
någon gång? Så gott! Receptet hittar ni nedan.
Spenatvåffla
med kallrökt lax och spenat
10 våfflor
100 g smör, smält
100 g Kraftfulla småblad babyspenat
4 dl vetemjöl
2 ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
½ påse Förträfflig mix
2 tsk vinäger
1 msk olivolja
Salt och peppar
Kallrökt lax
1-2 dl Smetana
Mixa alla ingredienser till en slät smet. Spara några
spenatblad till dekoration. Grädda våfflorna.
Blanda Förträfflig mix med vinäger och olivolja. Smaka
upp med salt och peppar. Servera de varma våfflorna med en klick
smetana, kallrökt lax. Toppa med Förträfflig mix och spenatblad.
* Kostministeriet är ett
initiativ från Total Produce Nordic.
Kostministeriet vill med humor och värme få svenska folket att äta
mer frukt och grönsaker.