Produkter
i säsong just nu
|
|
|

|
Aktuella varor i säsong just nu är bland annat:
- Tomater, gurka, zucchini och salladslök.
- Lök i bunt, morot i bunt och rädisor i
bunt.
- Paprikamix och snackpaprika.
- Bananer och vattenmeloner.
|
|
Den svenska tomaten är här!
Smålandstomater
från Elleholms
De första svenska tomaterna, odlade av Elleholmstomater
i Blekinge, har kommit till lagret. Det innebär startskottet
på den svenska tomatsäsongen som ofta räcker till en bra bit in på
hösten.
Tips
på tillagning!
Hinner ni inte äta upp era
tomater? Styckfrys, samla och använd istället för krossade
tomater till köttfärssåsen eller till att koka tomatsoppa på!
|
|
|
Nedan presenterar vår matkreatör
och -inspiratör Malin Broman den svenska tomaten. Klicka på filmen
för tips och trix vad gäller förvaring och bibehållen smak. Utmärkt
att sprida vidare till kunden och konsumenten!
|
|
|
Amalficitroner
På sluttningarna som vetter ner mot amalfikusten
växer de söta, friska och saftiga Amalficitronerna. Börjar skördas
i februari. Med ett sötare fruktkött och mindre beskt skal än
gemene citron anses amalficitronen vara
den godaste i världen!
Tips på
tillagning!
Passar utmärkt
att lägga på grillen för ännu sötare smak och sedan pressa över
fisk, kyckling eller grönsaker, riv ner skalet i gremolata eller tippa den grillade sparrisen.
|
|
|
Nedan presenterar vår matkreatör och
-inspiratör Malin Broman amalficitronen.
Klicka på filmen för tips och trix kring matlagning. Utmärkt att
sprida vidare till kunden och konsumenten!
|
|
|
Ramslök
Finns det
ett bättre vårtecken än ramslöken? Den första ramslöken anländer
från Italien men nu börjar denna guldklimp även trilla in från
Skåne och Gotland.
Tips på
tillagning!
Skär bladen i
grova bitar och lägg i sallader eller på pizzan. Smaksätt
omeletten, majonnäsen, soppor, grytor och pajer.
|
|
|
Grön sparris från sydeuropa
För dig som inte kan vänta på sommaren har kan vi gladeligen
meddela att den spanska och italienska gröna sparrisen finns
tillgänglig för beställning. Äntligen!
Tips på
tillagning!
Koka ett par
minuter i saltat vatten och servera till en bit grillad fisk eller
skär ner i mindre bitar och blanda med nykokt pasta, citronzest,
parmesan och basilika. Sparrisen är också fantastiskt god att
grilla och servera tillsammans med mozzarella, tomater och
olivolja. Behöver ej skalas!
|
|
|
Black Garlic
Den svarta vitlöken är perfekt till grillen! Genom en process som
kallas för maillardreaktion har både
smak, färg och konsistens förändrats. Borta är den starka
vitlökssmaken- och doften. In kommer istället en söt och fyllig
smak med toner av balsamico, läder, anis
och choklad! Detta ger i slutändan
en fyllig aromatisk smak.
Tips på
tillagning!
Använd i
majonnäser, dressingar, pastarätter, risotto, köttfärssås, grytor, glazer och marinader.
|
|
|
Nedan presenterar vår matkreatör
och -inspiratör Malin Broman den svarta vitlöken, black garlic. Klicka på filmen för tips och trix på
smak och användningsområde. Utmärkt att sprida vidare till kunden
och konsumenten!
|
|
|
|
Leverantören: Steglinge Gård
|
|
|
|
Inom Total Produce Nordic
(TPN) odlas ett nära samarbete med producenter och
leverantörer som har samma syn på hållbar, cirkulär och effektiv produktion.
En producent vi har äran att samarbeta med är Steglinge Gård.
Gården har utvecklats under familjen Gibrands ägandeskap sedan 1960-talet till att
idag kunna kalla sig ett av Sveriges mest moderna lantbruk, med
kapacitet att äga hela värdekedjan.
Det innebär att allt från odling och skörd till
förädling och paketering sker under ett och samma tak.
Kolla gärna in företagsfilmen som TPN har tagit
fram i samarbete med Steglinge Gård där
far och son Göran och Gustav berättar mer om gårdens utveckling och
syn på framtiden!
|
|
|
Gin & Tonic-dagen, 9 april
På fredag är det Gin & Tonic-dagen. Med andra ord ännu en anledning
till att köpa in goda citroner att unna sig en drink till. Varför
inte just ovan nämnda amalficitron?
PS. Allt
alkoholintag ska så klart ske med måtta!
|
|
|
* Kostministeriet är ett initiativ
från Total Produce Nordic. Kostministeriet
vill med humor och värme få svenska folket att äta mer frukt och
grönsaker.
|
|
|
|
|
|