Vi har skalet kvar på
betorna framförallt för att det sitter mycket smak där
och det vill vi så klart ha så mycket som möjligt av men
självklart går det bra att skala betorna om du föredrar det. Både
fetaost och plommon är vi mer vana vid att äta kallt, när
de får bli varma blir smakerna både
fylligare och mustigare.
4 portioner
2 rödbetor
2 polkabetor
2 gulbetor
2 gula lökar
300 g fetaost
4 plommon
1 påse rucola
½ dl
pinjenötter
Olivolja
Salt och
peppar
Skrubba betorna noggrant,
dela i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Skala och klyfta
lökarna och lägg i formen. Ringla över olja och salta. Ställ in i
ugnen med 200 grader 20-25 minuter.
Dela plommonen i
kvartar. Ta ut formen ur ugnen och sänk värmen till 175 grader.
Lägg dit fetaosten och lägg plommonen på osten, ringla över
olivolja. Ställ in formen i ugnen igen och låt den stå inne
ytterligare 15 minuter.
Rosta under tiden
pinjenötterna i en torr stekpanna. När betorna och osten i ugnen är
klara, ta ut dem och strö över pinjenötterna och servera med
rucolan. Till detta kan stekt kött, kyckling eller något annat
favoritprotein serveras.
|