https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/90708d06-46f2-42f7-8793-34d8efc76836.png

Chef's Cut gör det enkelt och gott att äta mer grönt

 

Chef’s Cut tar steget in i detaljhandeln med sina goda småblad och skurna sallader och grönsaker! 

Under tio år har vi utvecklat och levererat goda och svinnsmarta sallads- och grönsaksblandningar till restauranger och storkök. Råvarorna kommer från utvalda odlare och förädlas i våra egna produktionsanläggningar vilket gör att vi kan hålla en jämn kvalitet. Från oktober lanserar vi ett utvalt sortiment av våra goda småblad, skurna salladsblandningar, rotfrukter och strimlade kålmixar till hemmamatlagaren. Med tips och idéer gör vi vardagen både godare och enklare. Allt är sköljt, färdigskuret och -hackat – vilket minskar svinnet då allt i påsarna kan ätas.

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/ccc237b2-33b7-4ac4-89f9-fa24fd44db01.png

 

 

 

 

Äppeltips för säsongens äpple

 

Nu har den svenska äppelsäsongen verkligen dragit igång och vi tänkte ge några små tips för några av favoriterna.

Aroma
Äpplena är goda att äta som de är men passar också fint i sallader, äppelkakor och andra bakverk. Aromas krispiga konsistens och goda smak gör det också till ett mycket bra matlagningsäpple och det är en utmärkt ingrediens i exempelvis äppelmos och chutney. 

Gravensteiner
Gravensteiner är god att äta naturell och det är också ett härligt mat- och dessertäpple. Det passar i varma maträtter som grytor och i kalla röror och sallader. Det är gott i äppelkakor, äppelflarn och i andra bakverk och sätter fin smak på must, mos och chutney.

Sumerred
Summerred är ett mycket gott ätäpple som även kan användas i köket. Skurna klyftor gör sig exempelvis i sallader och desserter och äpplet är även gott i pajer och andra bakverk.  

 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/f143d1be-6e2a-48a4-8b5e-a732e641fb4d.jpg

 

 

 

 

 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/_compresseds/1cd25320-10bd-472c-af07-a336780bb809.jpg

Snabbstatus: Kastanjer
Förra nyhetsbrevet skrev vi om att de franska kastanjerna var på ingång. Nu är de äntligen här! Ett tips är att rosta dem med lite smör och salt, så enkelt och så gott! 

 

 

Apelsiner och clementiner

 

Apelsiner
Säsongen med apelsiner från Spanien börjar snart så smått, vis av erfarenhet, så väntar vi in att de mognar. Det innebär att vi rullar vidare med Sydafrika några veckor till.

Clementiner 
Clementinsäsongen från Spanien har nu kommit igång. Första bilen med Bouquet clementiner ankom i morse (torsdag). Vi har även fått in spanska premium clementiner av märket Bollo, packade i 900 G. korg.

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/46841e0c-e84b-4ec1-b55f-b8d5a36f6e50.jpg

 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/f1c3c8a7-17d5-4178-bef0-b3979be9d993.jpg

Snabbstatus: Trattkantareller
Vi har dessvärre dålig tillgång på grund av värmen. Vi väntar på lite mer regn och fukt och hoppas på bättre tillgång framåt. 

 

 

 

Orange premiärvecka

 


Målade Pumpor
Förra årets succé är tillbaka! Färdig målade pumpor, butternut och halloween pumpa. 
 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/156fd3f7-d61b-4007-859f-42346ced2d30.jpg



Premiär för Waikikimelon 
Denna saftiga melon med en brixhalt mellan 13 och 14, som gör den otroligt söt och god! Mums!
 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/_compresseds/ec2c29da-a53d-4923-a9c5-1727aecfa3c6.jpg


Halloweenpumpor
Nu har vi äntligen fått hem halloweenpumpor som finns i carry-bags! De flesta pumpasorterna finns nu redo att beställas.
 

 

 

Palsternack- och potatisgratäng med äpple och grönkålssallad

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/_compresseds/018a958b-0e8f-497f-b399-c284a918dcdd.jpg

 

Med den krispiga salladen till blir detta en hel måltid som passar utmärkt som höstlunch. Självklart passar gratängen också utmärkt till en fläskytterfilé eller en helgrillad kyckling. 
 

4 portioner  

700 g ugnspotatis, ca 8 potatisar 

300 g palsternacka, 3-4 st  

1 gul lök 

2 dl grädde  

3 dl mjölk  

1 vitlöksklyfta, finhackad  

Salt och peppar  

2 dl riven ost  

 

Äpple- och grönkålssallad  

3 stora nävar grönkål  

2 äpplen  

1 schalottenlök  

2 msk olivolja  

1 msk äppelcidervinäger  

Salt och peppar  

 

Palsternack- och potatisgratäng: Skala och skiva potatis, palsternacka och lök tunt. Värm ugnen till 175 grader. Koka upp grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar. Lägg i potatis och palsternacka, koka upp och koka sedan på svag värme ca 5 minuter. Rör då och då försiktigt i kastrullen så det inte bränner fast i botten. Smörj en ugnsfast form med smör. Slå allt i formen, strö över riven ost och grädda färdigt gratängen i ugnen 30-40 minuter.  

 

Äpple- och grönkålssallad: Dela grönkålsbladen i grova bitar och lägg dem i en bunke. Salta och tillsätt 1 msk olivolja, massera grönkålen tills den mjuknar något, låt ligga kvar i bunken. Skär äpplet i tunna skivor, skala och hacka schalottenlöken. Blanda grönkål, äpple, schalottenlök med resten av olivoljan, vinäger, salt och peppar. Toppa gratängen med salladen och servera genast.  

 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/2664c020-3230-45cd-a122-e950e1d8fabd.png

 

* Kostministeriet är ett initiativ från Total Produce Nordic. Kostministeriet vill med humor och värme få svenska folket att äta mer frukt och grönsaker. 

 

 

Ni hänger väl med?

 

cid:image003.png@01D6971F.82C77B60   cid:image004.png@01D6971F.82C77B60   cid:image005.png@01D6971F.82C77B60   cid:image006.png@01D6971F.82C77B60   cid:image007.png@01D6971F.82C77B60   cid:image008.png@01D6971F.82C77B60