https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/d7ccf618-329b-4e3c-a2b0-a705021823bb.png

 

Nyhetsbrev vecka 44, oktober 2020

 

Höstloven är i full gång, vi har ställt om klockan och höstmörkret börjar på allvar göra sig påmind. I veckan har vi ändå ljusglimtar till högtider så som Halloween och Alla helgons dag. Det bjuds därför på både roliga och busiga festligheter och mer tid att samlas och äta det som finns i säsong som pumpor, kål, rotfrukter och citrus som apelsin och satsumas. Trevlig läsning!

 

Avokado i olika sorter och varianter

 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/_compresseds/716a29fa-7355-4085-8f4f-1c25c9f46e36.jpg

Cocktailavokado
Premiär för cocktailavokadon som vi får hem i begränsad mängd till en början. En kärnfri avokado med fin krämighet och fantastisk smak - måste provas!
 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/b67e03da-b160-4f1e-9f0c-a36719e07826.jpg

Guacamole
Ibland ska det gå fort att ställa fram grönsaksstavar med dip. Då är vår färdigaº guacamole väldigt bra att ha till hands. Innehåller 95% avokado som gör att den smakar precis som vilken egengjord guacamole som helst. Bara att ta ur från kylen, av med locket och voilá!  

 

 

 

 

Tomberry®

 

cid:e91c4b10-c828-4abc-9793-c7df041436cc

 

Världens minsta tomat! Med en söt, balanserad smak och liten till storleken, ger Tomberry® en ny nivå till matlagning och kulinarisk styling. Tomberry® är krispiga och saftiga, och smakrika. Innehåller lykopen, Vitamin A & Vitamin C, fibrer, antioxodanter och är kolesterol fria. De väger 1-2 gram/styck. De är så pass små att de funkar utmärkt att använda som strössel på salladen!

 

”Snabb” Potatis!

 

 

Förkokt delikatesspotatis! Konsument förpackning 600 G., lagom till 4 personer.

 

 

 

Säg hej till våra matkreatörer och produktutvecklare

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/8c8f3e9b-ea9d-4528-85c3-5c1566388dbc.jpg

 

Möt Malin Broman och Marcus Hellmann, våra inspirerande matkreatörer och innovativa produktutvecklare på Total Produce Nordic. 
Det är de här två som kommer med nytänkande idéer till vår produktutveckling, provlagar all mat som sedan blir till inspirerande recept och hjälper till att skapa matglädje till både kunder och medarbetare.
För dem är det viktigaste att laga mat i säsong för att få den godaste råvaran och smaken.
Marcus tipsar om att hålla matlagningen enkel och att hellre använda sig av färre och bra ingredienser till matlagningen.
Malins tips är att våga:
-Jag vill sprida kunskap så alla känner sig trygga i köket och vågar prova nya smaker även om man inte tidigare använt en grönsak eller en frukt säger Malin.
 
Avslutningsvis delar vi med oss av ett smarrigt recept utifrån våra fina svenska råvaror som är i säsong just nu.

 

 

 

Chef's Cut - nytt sortiment

 

Du har väl inte missat Chef’s Cut nya salladssortiment?!

Efter tio år i restaurangbranschen har vi tagit med oss våra godaste idéer till detaljhandeln. Nu kan även hemmaköken servera nyskördad, smakrik och välkomponerade sallader och goda maträtter på nolltid. I sortimentet finns småblad, salladsblandningar och rotfrukts- och kålmixar. Våra blad- och salladsblandningar är alltid sköljda och färdigskurna vilket förenklar matlagningen och gör det enkelt att äta god mat varje dag. Dessutom får man inte massa grönt över, som hela sallatshuvudet som skrumpnar i kylen, utan påsarna är anpassade att räcka till en eller ett par middagar. På påsarna finns också tips på serveringförslag och matlagning.  

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/3f670737-792c-4b31-9e4f-24059b52022c.jpg

 

 

 

 

 

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.


Snabbstatus: Grape
Säsongen med grape från USA har äntligen kommit igång! Även grape från Turkiet är här. Very good/Çok iyi!

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/d7d18e65-eb78-46c6-93f2-fa0dc8bd2465.jpg


Snabbstatus: Plommon
Plommon börjar gå mot slutet av sin säsong och inom cirka en vecka är säsongen helt över. På återseende!

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/df62badf-07fa-4ec8-b06d-61219ea80a4a.jpg


Snabbstatus: Kiwi
Säsongen med kiwi från Nya Zeeland börjar ta slut och vi kommer ha dessa cirka en till två veckor till. Nytt ursprung efter det blir istället Italien. Molto bene! 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/fba099f7-c857-4a9d-a177-369727af9d1b.jpg


Snabbstatus: Apelsin
Tillgången på spanska apelsiner kommer igång på riktigt, men vi kommer även fortsätta med Sydafrika. Muy Bien/Baie goed!

 

 

Bjälbo Royal

 

 

Du har väl inte missat vår 2 KG:s potatis från Bjälbo Royal!

 

 

Säsong för kål

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/_compresseds/9f2438ee-3bfd-43ae-8a63-2f5be9b45913.jpg

Det är högsäsong för våra olika kålsorter och vi tipsar om några kålsorter som kanske inte är de vanligaste men som har bra försäljningsvolym:

Pak-Choy
Pak-choy kan både ätas rå men även användas i både stuvningar och går alldeles ypperligt att woka. Att förvälla den snabbt är också ett gott tips!

Brysselkål
När man nämner brysselkål är det många som tänker på julen men den är redan nu i sin högsäsong. En näringsrik kålsort som är god att både koka eller steka och ha som tillbehör till middagen.

Kålrabbi
Denna fina kålsort som sticker ut i grönsaksavdelningen. Den har en mild smak och passar bra att både rosta i ugn, steka eller till och med pickla. Går även utmärkt att ätas rå!

Svartkål
Visste ni att svartkålen är en korsning mellan grönkål och savoykål? Skördas nu under senhösten och vintern och är god att ha i både soppor och sallader. Dessutom är den väldigt god att steka tillsammans med grädde och parmesan, mums!
Tips: I vårt nya Chef´s Cut sortiment finns en färdig mix med vitkål, rödkål, grönkål och svartkål – smart och enkelt för godare mat varje dag!

 

 

Poke bowl med morot- och vitkålssallad

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/66068362-69c9-40fe-8e58-2bd834854fa1.jpg

 

En rätt som kan varieras i det oändliga beroende på vilka grönsaker eller frukter som används. Bra till familjemiddagen där varje person själv kan välja det som de gillar.

Du behöver
• 3 dl sushiris
• 2 morötter
• 4 dl tunt skuren vitkål
• 400 g lax
• 3 dl edamemebönor
• 1 knippe koriander
• 4 salladslökar
• 1 msk sesamfrö eller furikakeblandning
Gari


Dressing
• ½ dl soja, gärna japansk
• 2 tsk sesamolja
• 1 nypa chiliflakes
• 2 lime, saften
• 1 tsk socker
 

Koka riset enigt anvisningarna på förpackningen. Riv eller skär morötterna i tunna strimlor och blanda med vitkålen. Skär laxen i tunna skivor. Skölj salladslöken och skär även den tunt. Blanda alla ingredienser till dressingen, rör tills sockret löst sig. Lägg riset i botten i skålar eller tallrikar. Lägg sedan dit de övriga ingredienserna. Ringla över dressingen och avsluta med att strö över sesamfrö eller furikakeblandning samt koriander.

 

 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/49be080c-fbe7-4a46-996d-fefc3d7e47a1.png

 

* Kostministeriet är ett initiativ från Total Produce Nordic. Kostministeriet vill med humor och värme få svenska folket att äta mer frukt och grönsaker. 

 

 

Ni hänger väl med?

 

https://www.fruktimporten.se/sites/default/files/docs/Nyhetsbrev/Vecka42_2020/Nyhetsbrev%20v42-filer/image022.png   https://www.fruktimporten.se/sites/default/files/docs/Nyhetsbrev/Vecka42_2020/Nyhetsbrev%20v42-filer/image023.png   https://www.fruktimporten.se/sites/default/files/docs/Nyhetsbrev/Vecka42_2020/Nyhetsbrev%20v42-filer/image024.png   https://www.fruktimporten.se/sites/default/files/docs/Nyhetsbrev/Vecka42_2020/Nyhetsbrev%20v42-filer/image025.png   https://www.fruktimporten.se/sites/default/files/docs/Nyhetsbrev/Vecka42_2020/Nyhetsbrev%20v42-filer/image026.png   https://www.fruktimporten.se/sites/default/files/docs/Nyhetsbrev/Vecka42_2020/Nyhetsbrev%20v42-filer/image027.png