https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/1f4c8535-1973-4cc3-8b20-c2cfb3c7cd5e.png

 

Nyhetsbrev vecka 46, november 2020

 

Vi är redan inne i mitten av november och det märks att hösten är här på riktigt. I veckans nyhetsbrev lyfter vi status på våra fantastiskt fina blodapelsiner från Sicilien, en nyhet i form av röd kiwi och även recept som passar såväl till kommande gåsamiddag för de som firar det eller till fredagskycklingen. Trevlig läsning!

 

Blodapelsiner från Sicilien

 

Våra leverantörer på Sicilien är noga med att blodapelsinerna ska vara mogna och hunnit bli röda på insidan så det smakar riktigt gott. Därför kommer det dröja någon vecka till innan de fina citrusfrukter finns att köpa till din butik.

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/59a80fdf-6154-42b2-9526-a88ebbdf5b35.jpg

Soliga dagar och kalla nätter är hemligheten bakom blodapelsinens karaktäristiska röda färg. På grund av temperaturskillnaderna utvecklar citrusen ämnet antocyanin som skyddar mot kylan och ger citrusen sin röda färg.

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/98a06f6f-0df7-4b77-bf15-31bb55b2629e.jpg

 

 

Nytt för säsongen: Röd kiwi

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/_compresseds/7c61ab82-6912-4aca-a13d-9025792d4637.jpg

Det är först när du delar kiwin som du ser den vackra röda kärna. Kiwin kallas också för Sunrise eftersom frukten liknar en soluppgång när den delas på hälften. Den är slät i skalet och lite knubbigare än sina släktingar. Den har en söt och frisk smak och full av antioxidanter och innehåller faktiskt dubbelt så mycket c-vitamin som den gröna.
 

 

 

 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/da50f0b1-d9a7-411a-a69d-7c1535091bc6.png

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/676d6fd7-0b12-482c-98ad-f6f2c7ec0c8e.jpg

 

Vårt Senses-sortiment som är bäst i säsong just nu är:

Clementiner i korg.
Mango Kent/Keith.
Tomat Delikata.
Äpple Envy.


Glöm inte att kontakta er säljare angående skyltmaterial när ni lägger er beställning så kunderna kan läsa om de olika produkterna.

 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/621e3083-3796-4fe7-8fe9-44a5406db33b.jpg


Snabbstatus: Persimon
Vi är i full gång med persimon från Spanien och sorten just nu heter Rojo Brillante. Perfekt att exponera och lyfta fram!

 

 

Chef's Cut: Godare mat varje dag

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/video_thumbnails_new/78b6d67c8c3c5c3e43bcc3f13595e9a2.png

Årets läckra, matglada och gröna lansering för detaljhandeln är komplett! Alla produkter i serien Chef’s Cut finns nu ute. Våra fräscha småblad och sallader har fått sällskap av krispiga rotfrukter och kålmixar. Blandningarna innehåller främst svenska råvaror och de bjuder på härliga smaker, färger och texturer. Ett perfekt sätt att göra grönsakskylen mer spännande och inspirerande. Allt är sköljt och färdigskuret och på påsarna finns goda tips och serveringsförslag.

Det ska vara gott och enkelt att få med det gröna i vardagsmaten och Chef’s Cut gör livet smidigare – på flera sätt. Kolla in vår nya film så får du se!

 

 

 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/75141b32-9724-46fc-80ea-080f61cde75e.jpg


Kåldolmens dag 30 november
Glöm inte att det är kåldolmens dag den 30 november. Ett ypperligt tillfälle att exponera och sälja mer vitkål!

 

 

 

 

 

 

Krämig grönkål till gåsamiddagen eller fredagskycklingen

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/0b232a37-d8ad-40f3-98a6-19e4c4a75096.jpg

 

Under det kallare halvåret är det gott med varma, lite fylligare tillbehör som denna krämiga grönkål. Grönkålen har bara precis hunnit bli genomvarm för att behålla sin krispighet.

Du behöver
• 4 grönkålsblad
• 2 lökar
• 2 äpplen
• 2 kryddpepparkorn
• 1 dl créme fraiche
• 2 dl grädde
• Salt och peppar
• 2 dl riven lagrad hårdost
 

Skala och skär lök tunt, stek i smör tills löken är mjuk och fått fin färg. Tillsätt grädde, créme fraiche med kryddpeppar och låt koka ihop. Skölj och skär grönkålen i grova bitar. Skär äpplet i grova tärningar. Tillsätt grönkålen och äppelbitarna till grytan och låt det koka två minuter. Salt och peppra och riv över rikligt med lagrad hårdost. Servera gärna till stekt kyckling eller till kommande gåsamiddag. 

 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/803e3bfa-da4e-4f6a-bc94-82f1f71c1df5.png

 

* Kostministeriet är ett initiativ från Total Produce Nordic. Kostministeriet vill med humor och värme få svenska folket att äta mer frukt och grönsaker. 

 

 

Ni hänger väl med?

 

small_fb   small_insta   Snapchat-675963582   small_youtube2   small_www   small_weborder