Nyhetsbrev vecka 52, december 2020

 

Imorgon är det julafton och det är hög tid att fixa det sista inför julfirandet. Kanske blir julmiddagen aningen mindre i år och istället önskar vi God Jul på säkert avstånd i de digitala kanalerna. Vi ser tillbaka på året med blandade känslor och ser framemot ett nytt år tillsammans med er. Från oss på Fruktimporten önskar vi en God Jul och ett Gott Nytt År. På återseende 13 januari! 

 

Härliga jul- och nyårssmaker just nu!

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/937a46b2-be0b-44e7-8ebf-372e8243f565.jpg

De artiklar som är perfekta att exponera under jul- och nyårshelgen är:
romansallat, rädisor, schalottenlök, färska örter, delikatesspotatis, sparris, körsbär, clementiner, apelsiner, citroner, lime, aprikoser, nektariner, jordgubbar, hallon, meloner, fikon, passionsfrukt och övrig exotisk frukt.

 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/_compresseds/2ea96a9a-5a8b-4764-a865-79543ce55cc9.jpg

Färska fikon
Färska fikon är omtyckt både under julen och nyårshelgen.  Ät som de är eller servera till exempelvis ostbrickan eller varför inte tillsammans med pepparkakor och glögg?
 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/6db7434c-47bf-4cf0-be06-05699c862818.jpg


Glöm inte rödkålen
Ett klassiskt, och väldigt vackert tillbehör på julbordet. Det livar upp med sin röd-lila färg och är god att servera tunt skivad precis som den är eller i exempelvis en sallad. 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/2f51511d-a723-48ad-bd3c-501ae0c9e7d0.jpg

Pomerans
Smaken är aningen sur och bitter men samtidigt mycket aromatisk. Pomerans används bland annat till marmelader, i matlagning men även som krydda i både bröd och kakor. Prata med din säljare om order.

 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/62eac85b-fa76-4ae7-a319-3f74a4169cfb.jpg


Stenfrukt från Chile
Glöm inte att beställa våra nyskördade stenfrukter från Chile! Vi har nektariner, plommon, aprikoser och körsbär i både lösvikt och förpackat. Så gott!

 

 

God Jul-mat blir enklare med Chef's Cut

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/72a6055e-b47a-47c1-9a9d-e94b12621de5.png

Visste du att smaken av jul kan spåras till Steglinge AB i Skåne? Det är där som Chef´s Cuts råvaror odlas, förädlas och blir färdigskurna kålmixar och rotfruktsblandningar. Gården drivs av familjen Gibrand och i deras bördiga jord på Kullahalvön mognar kålhuvuden, morötter och betor. Runt knuten ligger den moderna produktionsanläggningen och där tvättas, förädlas och packas råvarorna.

Det är stort fokus på hållbarhet. Det gäller allt från hur man tar vara på hela råvaran till hur energin återanvänds. Även andra odlare skickar sina råvaror hit, men det krävs att de är miljöcertifierade och har samma hållbarhetstänk. För Chef’s Cut är gården en perfekt samarbetspartner och med vårt sortiment blir vägen till en god jul enklare!

 

 

 

 

Grillad spetskål till julbordet

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/_compresseds/fbc9b562-ab49-47a7-ac44-d34ce534815b.jpg

 

Även den enklaste rätt kan bidra med mycket smak och vara ett gott alternativ på julbordet.

Ingredienser: 

1 huvud spetskål 

Olivolja 
 

Vinägrett: 

1 dl olivolja 

Handfull persilja 

1 liten rödlök 

1 Chili  

1 citron 

Salt och peppar 


Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. 

Dela spetskålen i fyra. 

Pensla spetskålen med olivolja. 

Grilla i ugn i 15 minuter. 

Toppa spetskålen med vinägrett. 

Servera varm eller kall. 

 

 

https://mcusercontent.com/c7e515c384a32338fa463e29f/images/6d16840d-3514-42ea-acbd-30b5c5b0111b.png

 

* Kostministeriet är ett initiativ från Total Produce Nordic. Kostministeriet vill med humor och värme få svenska folket att äta mer frukt och grönsaker. 

 

 

Ni hänger väl med?

 

small_fb   small_insta   Snapchat-675963582   small_youtube2   small_www   small_weborder